Burse - Fonduri mutuale

Ministrul Fondurilor Europene: Îmi doresc foarte mult să depăşim 70% absorbţie fonduri în exerciţiul financiar 2007-2013

Ministrul Fondurilor Europene: Îmi doresc foarte mult...

Autor: Alice Draghici

26.11.2015, 16:49 164

"Pe perioada 2007-2013, la fiecare oră, gradul de absorbţie se schimbă în funcţie plăţi, ce plăţi intră, ce plăţi se certifică. Deci acum este un procent de aproximativ 60 la sută grad de absorbţie, plăţi certificate de către Comisia Europeană. Formal mai avem foarte multe alte plăţi în casă, sunt proiectele care sunt în evaluare, sunt plăţi care urmează să vină. Deci sperăm ca acest procent să poată creşte", a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu.

Întrebată care va fi procentul final de absorbţie în exerciţiul financiar 2007-2013, Aura Răducu a spus că îşi doreşte să depăşească 70 de procente.

"Nu ştim un procent exact, dar îmi doresc foarte mult să depăşim 70 la sută. Sunt programe care merg mai bine, programe cu mai multe probleme, dar luăm proiect cu proiect şi program cu program ca să putem să accelerăm şi să ajungem la un grad de absorbţie cât mai bun, dar sper să depăşim 70 la sută", a arătat ministrul Fondurilor Europene.

Aura Răducu a mai spus că săptămâna viitoare va înainta o notă în şedinţa de Guvern prin care va expune modificările de legislaţie necesare pentru accelerarea absorbţiei de fonduri.

"Sunt anumite modificări de ordonanţă de urgenţă care erau restrictive pentru beneficiari, de exemplu să depună cererile de finanţare până la o anumită dată. Încercăm să flexibilizăm puţin acest lucru, astfel încât cât mai mulţi beneficiari să aibă posibilitatea să îşi finalizeze proiectele. Discutăm această notă săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern", a precizat ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO