Finanţe personale

Minoritarii de la Bursă sunt în culmea fericirii: Propunerile de dividende suplimentare înaintate de stat aduc investitorilor randamente cuprinse între 3% şi 10%

14 sep 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Statul român a anunţat până în prezent patru noi propuneri de dividend suplimentar ce vizează tot atâtea companii energetice listate pe bursă în care acesta este acţionar majoritar.

Dacă toate acestea vor fi aprobate în adunările generale, statul va încasa 775 milioane lei din dividendele suplimentare, din care cea mai mare parte provine de la Romgaz (SNG), echivalentul a 63,77% din total, în vreme ce restul investitorilor vor împărţi cele 397 milioane lei rămase.

Randamentul cel mai mare al acestor dividende este prezentat de Conpet Ploieşti (COTE), cu aproape 10%, rezultat din propunerea statului de alocare a 85 milioane lei, din care spre buget se vor îndrepta 50 milioane lei, după ce statul încasase deja 84,24 milioane lei.

Statul încasează până acum dividende suplimentare de 1,3 miliarde lei de la Romgaz, Nuclearelectrica, Trans­electrica, Transgaz şi Hidroelectrica, iar adăugând ce a încasat deja se ajunge la 4,2 miliarde lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Minoritari
, Bursa
, dividende
, investitori
, randamente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide