Burse - Fonduri mutuale

Minoritarii de la Bursă sunt în culmea fericirii: Propunerile de dividende suplimentare înaintate de stat aduc investitorilor randamente cuprinse între 3% şi 10%

Minoritarii de la Bursă sunt în culmea fericirii:...

Autor: Dan Grigore Ivan

14.09.2017, 00:07 2405

Statul român a anunţat până în prezent patru noi propuneri de dividend suplimentar ce vizează tot atâtea companii energetice listate pe bursă în care acesta este acţionar majoritar.

Dacă toate acestea vor fi aprobate în adunările generale, statul va încasa 775 milioane lei din dividendele suplimentare, din care cea mai mare parte provine de la Romgaz (SNG), echivalentul a 63,77% din total, în vreme ce restul investitorilor vor împărţi cele 397 milioane lei rămase.

Randamentul cel mai mare al acestor dividende este prezentat de Conpet Ploieşti (COTE), cu aproape 10%, rezultat din propunerea statului de alocare a 85 milioane lei, din care spre buget se vor îndrepta 50 milioane lei, după ce statul încasase deja 84,24 milioane lei.

Statul încasează până acum dividende suplimentare de 1,3 miliarde lei de la Romgaz, Nuclearelectrica, Trans­electrica, Transgaz şi Hidroelectrica, iar adăugând ce a încasat deja se ajunge la 4,2 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO