Burse - Fonduri mutuale

Mircea Ursache, ASF: SIF-urile vor avea voie să se cumpere între ele

Mircea Ursache

Mircea Ursache

Autor: Roxana Pricop

12.01.2014, 20:54 1819

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va ridica restricţiile care interzic unei SIF să cumpere acţiuni la o altă SIF, a anunţat Mircea Ursache, vicepreşedintele responsabil de piaţa de capital din cadrul Autorităţii într-un interviu acordat ZF.

O SIF va putea să cumpere acţiuni la o altă SIF până la limita de 5% de capital, cât este pragul de deţinere. Deşi pe final de 2013 vicepreşedintele ASF a declarat că susţine majorarea pragului de deţinere la SIF-uri, în interviul acordat ZF el spune că nu este oportună ridicarea pragului în 2014.

„În şedinţa de miercuri din această săptămână vom discuta propunerea de a anula restricţiile care vizează ca un AOPC (n.red. - fond închis de investiţii) nu poate să cumpere acţiuni la alte AOPC-uri", a anunţat oficialul ASF.

În prezent, SIF-urile nu au voie să-şi cumpere acţiunile între ele, deşi toate celelalte fonduri închise de investiţii locale pot să investească în alte fonduri similare. Pe termen scurt, ridicarea restricţiei ar însemna creşterea cererii pentru titlurile SIF-urilor, deoarece achiziţiile încrucişate de acţiuni ar echivala cu programe de răscumpărare şi ar susţine cotaţiile acestora pe bursă.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO