Burse - Fonduri mutuale

Miza din spatele noii conduceri de la Electrica: tranzacţia cu Enel şi reprezentarea BERD şi a fondurilor de pensii private

Miza din spatele noii conduceri de la Electrica:...

Autor: Roxana Pricop

25.08.2014, 00:07 1371

Baroneasa Arielle Malard de Rothschild este susţinută de statul român pentru un loc în Consiliul de administraţie al Electrica, grupul de distribuţie care alimentează cu energie Transilvania şi nordul Munteniei. Miza din spatele noii conduceri a Electrica este ridicată pentru că grupul ar avea în plan achiziţia uneia sau mai multor distribuţii de la grupul italian Enel, care se retrage din România.

Statul român, care controlează prin Ministerul Economiei 48,7% din capitalul grupului de distribuţie Electrica (EL), a anunţat duminică dimineaţă că o susţine pe baro­neasa Arielle Malard de Rothschild, vice­preşedinte pentru Europa de Est la banca de investiţii Rothschild & Cie din Franţa, pentru funcţia de membru independent în consiliul de administraţie al Electrica.

Pentru locurile rezervate statului în CA-ul companiei, ministerul îi susţine pe Victor Cionga, fost director general al  Bursei de Valori Bucureşti, şi pe Victor Grigorescu, expert în cadrul Direcţiei de Privatizări.

Miza numirii noului consiliu de admi­nistraţie al Electrica este ridicată pentru că de viitori cinci administratori ar putea depinde posibila achiziţie de către Electrica a uneia sau mai multor din cele trei distribuţii de energie scoase la vânzare de grupul italian Enel, care a anunţat că se retrage din România.

„Am discutat mult cu doamna de Rothschild despre perspectivele Electrica, o societate aflată la un nou început de drum, după listarea pe bursa de la Bucureşti şi pe cea de la Londra. Sunt absolut convins că aducerea unor personalităţi la conducerea societăţilor din energie este extrem de benefică şi, de aceea, intenţionez să continui să încurajez acest lucru“, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO