Burse - Fonduri mutuale

Miza ofertei de preluare la Biofarm Bucureşti: minoritarii companiei ar putea câştiga 9% în doar câteva săptămâni

Miza ofertei de preluare la Biofarm Bucureşti:...

Autor: Roxana Pricop

05.11.2013, 00:06 1248
SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), de­ţi­nu­tă indirect de SIF1, contro­lea­ză împreună peste 54% din capi­ta­lul Biofarm în urma unor achiziţii făcute de SIF4 la finalul lunii octombrie. Dacă cele două SIF-uri vor derula o ofertă de pre­luare, acţionarii minoritari ar trebui să pri­mească un preţ cu cel puţin 9% mai mare decât cel din piaţă.
 
Pe 23 şi 24 octombrie, SIF Muntenia a cum­părat 31,9% din acţiunile produ­căto­rului de medicamente Biofarm (BIO) de la SIF Oltenia şi alţi acţionari plătind 0,305 lei/acţiune sau o sumă totală de 106,67 milioane de lei (24 mil. euro). Astfel SIF Muntenia a ajuns să deţină 32,98% din Biofarm. În acţionariatul companiei este prezentă şi SIF Banat-Criaşan (SIF1) cu o participaţie de 21,29% din acţiunile com­paniei. Ambele SIF-uri deţin participaţii sub pragul de 33% din acţiuni prin care legea le obligă să deruleze o ofertă de pre­luare pentru acţionarii minoritari. Însă având în vedere că SIF Banat-Crişana con­trolează indirect SIF Muntenia prin ad­ministratorul SAI Muntenia Invest, se poate spune că cele două SIF-uri ac­ţio­nează împreună pentru pachetul de 54,3% din acţiuni pe care îl deţin împreună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO