Burse - Fonduri mutuale

Mobius vede în continuare „multiple oportunităţi“ în România

Autor: Adrian Cojocar

18.08.2011, 00:00 101

Mark Mobius, preşedintele executiv al Templeton Asset Management, unul dintre cei mai mari investitori pe pieţele emergente, crede că în ciuda problemelor datoriilor statelor din SUA şi Europa, există în continuare multiple oportunităţi în România, mai cu seamă în sectorul energetic şi cel de transport.

Franklin Templeton este administratorul Fondului Proprietatea (FP), una dintre cele mai mari companii de pe bursa locală. "În Europa, vom continua să urmărim îndeaproape zona pieţelor emergente, în special România, Rusia şi Polonia. În România, vedem în continuare multiple oportunităţi cu precădere în sectoare precum cel energetic şi de transport", a scris Mark Mobius pe blogul personal.

El crede că situaţia datoriilor statelor europene este mai puţin gravă faţă de cea din SUA atât în ceea ce priveşte dimensiunea, cât şi posibilul impact al acestora asupra economiei globale. De aceea, spune Mobius, atenţia ar trebui îndreptată spre continentul american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO