Burse - Fonduri mutuale

Morgan Stanley a intrat oficial la Fondul Proprietatea. Fondul avea investiţii în valoare de 3,7 milioane de dolari pe bursa de la Bucureşti la finele lunii iulie

Morgan Stanley a intrat oficial la Fondul Proprietatea

Foto Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

07.10.2011, 00:05 1513

Fondul de investiţii Morgan Stanley Frontier Emerging Markets, administrat de gigantul financiar american Morgan Stanley, a intrat direct în acţionariatul Fondului Proprietatea (FP) cu o deţinere de 7,5 milioane de titluri (0,05% din capital), după ce anterior fusese raportat cu investiţii în derivate pe titlurile FP.

Fondul american dispune de active de 81,9 milioane de dolari şi este listat la Bursa din New York - NYSE, având o capitalizare bursieră de 72,3 milioane de dolari.

Potrivit celor mai recente raportări, fondul avea investiţii în valoare de 3,7 milioane de dolari pe bursa de la Bucureşti la finele lunii iulie, în scădere faţă de luna aprilie când expunerea pe bursa locală era de circa 4,3 milioane de dolari.

Investiţiile locale ale Morgan Stanley Frontier Emerging Markets sunt companiile din sectorul financiar. La 31 iulie, fondul deţinea 7,5 milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea, 280.640 de acţiuni BRD-SG şi 2,85 milioane de acţiuni Banca Transilvania, potrivit raportărilor emise pe Bursa de la New York. Principalele modificări intervenite în portofoliul fondului la 31 iulie faţă de raportarea anterioară sunt deţinerile directe la Fondul Proprietatea, în condiţiile în care la finele lunii aprilie fondul avea în portofoliu 15 warrant-uri pe acţiunile FP emise de casa de brokeraj Wood&Company, care erau evaluate la 1,5 milioane dolari. Prin aceste derivate, fondul de investiţii american deţinea 0,05% din titlurile FP, având în vedere că un warrant are activ suport pe 500.000 de acţiuni FP.

Acţiunile FP au ajuns în portofoliul fondului american după ce warrant-ul şi-a atins maturitatea, iar administratorul a primit câte 500.000 de acţiuni FP pentru fiecare warrant deţinut.

Morgan Stanley nu este la prima întâlnire cu Fondul Proprietatea. Divizia de asset management a gigantului ame­rican Morgan Stanley, cu active în administrare de circa 300 miliarde de dolari, a intrat în cursa pentru administrarea Fondului Proprietatea în vara anului 2009. Firma a reuşit să se califice până în faza finală a selecţiei, însă a pierdut în faţa unui alt mare asset mana­ger-gru­pul american Franklin Templeton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO