Moştenitorul lui „Soros de Bucureşti“: Am dat SIF Moldova pe Oil Terminal

14 iun 2017 Autor: Liviu Popescu

În urmă cu trei luni, un mister bântuia pe bursa românească: un investitor în vârstă de 94 de ani toc­mai devenea unul dintre principalii acţionari la Oil Ter­minal, cel mai mare terminal de petrol al Ro­mâniei.
 
În grupurile restrânse de investitori şi pasionaţi de pieţe de capital umbla vorba că în spatele bătrâ­nului s-ar ascunde fonduri de investiţii străine sau in­terese ale multinaţionalelor în contextul în care in­ves­titorul jongla atunci, ca şi acum, cu acţiuni de mi­lioane de lei.
 
Ziarul Financiar a reuşit să vorbească cu fiul investi­torului şi să obţină de la acesta un interviu. Printre informaţiile pe care ni le-a dat se regăseşte faptul că bătrânul l-a împuternicit să tranzacţioneze în numele său, că a vândut acţiuni de la SIF Moldova pentru a cumpăra acţiuni la Oil Terminal şi că banii câştigaţi din dividende îi reinvesteşte în alte acţiuni.
 
Andrei Dumitrescu, inginer electronist în domeniul IT, din Bucureşti, spune că tranzacţionează de patru ani în numele tatălui său şi că în acest timp a investit contravaloarea a 16,8 milioane de acţiuni Fondul Proprietatea, ceea ce la preţul de tranzac­ţio­nare de ieri echivalează cu 14,5 mil. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.06.2017

 

Cuvinte cheie:
SIF Moldova
, bucuresti
, investitor
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide