Burse - Fonduri mutuale

Navrom Galaţi a început demersurile pentru stabilirea preţului de retragere

Fotograf: Octav Ganea

Fotograf: Octav Ganea

Autor: Ioana Tudor

04.02.2015, 00:00 457

Oficiul Registrului Comerţului din Galaţi l-a desemnat pe Gheorghe Negoescu drept expertul autorizat independent care va stabili preţul acţiunilor pe care compania de navigaţie fluvială Navrom (simbol bursier COVG) îl va plăti acţionarilor care vor solicita retragerea din societate.

Acţionarii Navrom au decis în AGA pe 27 ianuarie să retragă compania de la tranzacţionare pe RASDAQ, piaţă care se va desfiinţa la finele lunii octombrie. Acţionarii care nu sunt de acord cu delistarea au dreptul de a cere retragerea din societate, iar firma are obligaţia să facă demersurile pentru numirea unui expert autorizat care să stabilească preţul de exit al minoritarilor şi apoi să cumpere acţiunile de la persoanele care vor să se retragă.

Prima cerere de retragere din acţionariat în cazul Navrom a fost înregistrată pe 27 ianuarie. Navrom are o capitalizare de 177,4 mil. lei şi este cea mai mare companie de pe piaţa RASDAQ. Compania este controlată de grupul Transport Trade Services (TTS). O participaţie de 12,6% aparţine investitorilor de pe bursă. Raportat la ultimul preţ din piaţă, de 10,4 lei/unitate, cele  2,1 milioane de acţiuni aflate în posesia minoritarilor valorează 22,3 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO