Burse - Fonduri mutuale

Nemţii de la SGB-SMIT încep pe 7 octombrie oferta de preluare la Retrasib

Nemţii de la SGB-SMIT încep pe 7 octombrie oferta de...

Autor: Ioana Tudor

03.10.2014, 00:00 289

Oferta de preluare voluntară prin care producătorul german de transformatoare SGB-SMIT intenţionează să cumpere compania sibiană Retrasib (simbol bursier RTRA) se va desfăşura în perioada 7 octombrie – 27 octombrie, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti. Germanii vor plăti 0,3414 lei pentru fiecare din cele peste 100 de milioane de acţiuni Retrasib, iar suma totală pe care SGB-SMIT ar urma să o achite este de 34,1 milioane de lei.

Acţiunile Retrasib au crescut cu peste 110% în acest an, investitorii anticipând preluarea de către grupul german. Oferta va fi intermediată de firma poloneză Ipopema Securities, autorizată de ASF să presteze servicii de brokeraj în România. Firma Institut Proiect din Cluj, controlată de omul de afaceri Octavian Buzoianu, deţine 50,4% din acţiunile Retrasib şi va primi astfel de la SGB-SMIT în jur de 17 mil. lei.

Celălalt acţionar semnificativ este Scando Trading, un furnizor de transformatoare de putere al cărui pachet de 25% din capital valorează în ofertă circa 6,8 milioane de lei. Retrasib a încheiat primul semestru cu afaceri de 12,8 mil. lei, în creştere cu 14% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Pierderile companiei au crescut de peste patru ori, la 2,1 mil. lei. Titlurile Retrasib se tranzacţionau ieri la preţul de 0,3371 lei/unitate, iar compania are o capitalizare de 33,6 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO