Burse - Fonduri mutuale

NEPI a plătit acţionarilor dividende de 38 mil. euro

NEPI a plătit acţionarilor dividende de 38 mil. euro

Autor: Roxana Pricop

28.09.2015, 00:05 522

Dezvoltatorul imobiliar New Europe Property Investments (NEPI), cotat pe bursa de la Bucureşti sub simbolul NEP, va emite 1,35 milioane de acţiuni noi ca urmare a opţiunii exercitate de o parte dintre investitori de a-şi încasa restituirea de capital sub forma de acţiuni noi.

Luând în calcul că valoarea totală a rambursării de capital este de 51,3 milioane de euro, rezultă că valoarea totală a opţiunii pentru acţiuni noi a fost de 12,7 milioane de euro (la un preţ de 9,46 euro/acţiune).

Diferenţa de 38,6 milioane de euro din rambursarea de capital a fost achitată de fondul de investiţii sub formă de dividende cash.

Ca urmare a emisiunii acţiunilor noi,  capitalul social emis de NEPU va creşte la 283,7 milioane de acţiuni ordinare, fiecare cu o valoare nominală de 0,01 euro.

Fondul  a oferit acţionarilor op­ţiunea între a încasa dividendele aferente rezultatului financiare din primul semestru sub formă de cash ori sub formă de acţiuni noi. Exprimate în numerar, dividendele aferente pro­fitului pe prima jumătate a anului sunt de 0,1817 euro/acţiune (0,805 lei/ac­ţi­une). Investitorii care au ales varianta res­tituirii de capital vor primi 1,92 ac­ţiuni noi pentru fiecare 100 deţinute. Pentru acţionarii din România, data de înregistrare a fost 18 septembrie.

Titlurile dezvoltatorului imobiliar, care sunt foarte ilichide pe piaţa de la Bucureşti, au crescut cu 36% de la începutul anului. Capitalizarea totală a companiei, listată şi la Johannesburg şi Londra, este de 14,4 miliarde de lei.

NEPI a înregistrat venituri nete din chirii şi alte venituri din exploatare de aproape 47 de milioane de euro în primul semestru, în creştere cu circa 65% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului pe primul semestru.

Din portofoliul companiei fac parte proiecte precum Mega Mall, Promenada Mall, Vulcan Value Center, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City.

De asemenea, NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO