Burse - Fonduri mutuale

NEPI a strâns 50 mil. euro pentru trei ţinte de investiţii

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Stefan Musgociu, Monica Juganaru

28.11.2013, 19:54 454

Fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai activi investitori de pe piaţa imobiliară românească, a atras aproximativ 50 milioane euro printr-o majorare de capital. Banii vor fi utilizaţi pentru trei potenţiale achiziţii, printre care şi un centru comercial în România.

„NEPI a încheiat oferta Accelerated Book Building (ABB) anunţată astăzi, 28 noiembrie 2013. Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru 695 de milioane ranzi sud-africani (aproximativ 50 milioane euro). La acest nivel, oferta a fost suprasubscrisă. Noile acţiuni NEPI ce vor fi emise ca urmare a ofertei ABB au fost la preţul de 77 ZAR pe acţiune, cu un discount de 3,6% faţă de preţul mediu ponderat din ultimele 5 zile sau 3,8% luând în calcul preţul de închidere anterior, din data de 27 noiembrie 2013. Un total de 9,02 milioane acţiuni noi vor fi emise şi admise la tranzacţionare în data de 6 decembrie 2013“, se arată într-un comunicat transmis de NEPI în a doua parte a şedinţei bursiere de joi.

Joi-dimineaţă, fondul a anunţat că a lansat o ofertă accelerată de vânzare de acţiuni în cadrul unei majorări de capital, prin care viza atragerea a circa 35 milioane de euro.

„NEPI urmăreşte trei potenţiale achiziţii. Se preconizează că o parte dintre acestea sau toate cele trei achiziţii vizate vor fi agreate sau finalizate înaintea publi­cării rezultatelor financiare aferente anului 2013, sub rezerva finalizării negocierilor termenilor tran­zac­ţiilor şi a analizelor-diagnostic preliminare“, potrivit comunicatului transmis joi-dimineaţă bursei de la Bucureşti.

Achiziţiile vizate, cu o valoare de piaţă totală brută de 170 de milioane euro, includ un centru comercial în România cu potenţial de dezvoltare într-un oraş important, un teren pentru dezvoltarea unui nou centru comercial regional şi o participaţie într-un centru comercial situat într-o capitala est-europeană.

Fondul de investiţii a ajuns la un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 mp pe piaţa locală.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO