Burse - Fonduri mutuale

NEPI a trimis Bursei de Valori Bucureşti decizia de retragere de la tranzacţionare

NEPI administrează în Capitală proprietăţi precum Mega Mall (foto) şi Promenada Mall

NEPI administrează în Capitală proprietăţi precum Mega Mall (foto) şi Promenada Mall

Autor: Dan Grigore Ivan

17.07.2017, 00:06 2656

NEPI (NEP), grupul de investiţii imobiliare ce administrează proprietăţi în Capitală precum Mega Mall sau Promenada Mall, a trimis către re­prezentanţii Bursei de Valori Bucureşti, decizia de retragere de la tranzacţionare, ca urmare a fuziunii cu polonezii de la Rockcastle.

Capitalizarea bursieră a NEPI era la data de 11 iulie, atunci când a fost suspendată de la tranzacţionare, în va­loare de 13 miliarde lei (2,82 miliarde euro).

În felul acesta, odată cu retragerea NEPI, piaţa de capital locală va avea listată o singură companie străină, respectiv Erste, a cărei valoare de piaţă este de 68,76 mi­liarde lei (14,94 miliarde euro).

Întregul capital al noii companii, rezultat din fuziune, va fi listat pe pieţele de capital din Africa de Sud şi Olanda, respectiv pe Johannesburg Stock Exchange şi pe Euronext Amsterdam.

NEPI deţine 34 de proprietăţi generatoare de venituri, şase dezvoltări în curs de construcţie şi şapte dezvoltări condiţionate de obţinerea de autorizaţii şi pre-leasing. Valoarea totală a in­vestiţiilor imobiliare ale NEPI este de 2,5 miliarde euro.

Rockcastle are şapte proprietăţi generatoare de profit, cu o suprafaţă totală de 281,29 milioane lei, evaluate la 818,4 milioane euro. Cel mai mare complex este Bonarka City Centre, amplasat în oraşul polonez Cracovia, în vecinătatea Cehiei şi a Slovaciei, la 355 km de Varşovia. Complexul are o suprafaţă de 71.714 mp şi este evaluat la 372,3 milioane euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO