Burse - Fonduri mutuale

NEPI, cel mai mare grup de companii de dezvoltare real estate, a cumpărat un centru comercial şi de birouri din Bulgaria pentru 207 mil. euro

NEPI, cel mai mare grup de companii de dezvoltare real...

Autor: Corina Zamfir

13.06.2017, 19:51 793

NEPI, un grup de companii de dezvoltare real estate, deţinut de investitori sud-africani, a anunţat marţi că a ajuns la un acord de achiziţii pentru Complexul Serdika din Sofia, capitala Bugariei, format dintr-un centru comercial şi un complex de birouri.

Preţul total al tranzacţiei este de 207,4 milioane de euro, care urmează să fie plătit în numerar din surse proprii, a anunţat NEPI.

Acţiunile NEPI se tranzacţionează pe Bursa de la Johannesburg, Africa de Sud, şi la Bursa Bucureşti.

Valoarea de piaţă a NEPI este de 14,89 miliarde de lei (3,2 miliarde de euro).

Peste 70% din activele grupului sunt localizate în România, NEPI fiind proprietarul mai multor active dintre care mall-urile Promenada şi Mega Mall din Bucureşti, un complex de birouri de lângă Palatul Victoria plus alte active în ţară.

NEPI urmează să fuzioneze cu un dezvoltator care operează în principal în Polonia pentru a crea cel mai mare jucător de piaţa Europei Centrale şi de Est. În urma implementării tranzacţiei de fuziune se intenţionează ca acţiunile NEPI să fie suspendate de la tranzacţionare pe BVB până la radierea lor, sub rezerva aprobării BVB.

În Bulgaria, Serdika este un centru comercial modern, cu un mix puternic de chiriasi orientati spre moda, care vizeaza un profil de clienti cu venituri peste medie, si care, impreuna cu pozitionarea sa excelenta (la aproximativ 3 km sudest de centrul orasului), reprezinta principalele sale avantaje competitive. Exista 379.000 de locuitori intr-o raza de 15 de minute de mers cu masina.

Aceasta distanta cuprinde cartiere rezidentiale cu mijloace de transport in comun ce creeaza legaturi excelente cu centrul commercial (precum o statie de tramvai aflata in fata centrului).

Centrul deschis in anul 2010, are o suprafata inchiriabila de 51.468 m 2 si este inchiriat in proportie de 99,3%. Centrul comercial are un mix variat de chiriasi care include numeroase branduri internationale, printre care Adidas, Benetton, Bershka, Billa, Cropp, Converse, Deichmann, Desigual, Forever 21, H&M, House, Intersport, Massimo Dutti, New Yorker, Nike, Orsay, Pull&Bear, Reebok, Replay, Reserved, Sport Vision, Springfield, Stradivarius, Tally Weijl, Tom Tailor, Tommy Hilfiger, Timberland, US Polo Assn, Yves Rocher si Zara.

Birourile Serdika este o cladire de birouri clasa A, deschisa in 2011, construita deasupra centrului comercial. Are o suprafata inchiriabila de 28.488 m2 , este inchiriata in proportie de 98,6% si include chiriasi multinationali, cum ar fi Citibank, Coca-Cola, Merck si Sutherland.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO