Burse - Fonduri mutuale

Apune era mall-urilor? NEPI-Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, pierde 48% din capitalizare în două luni

Apune era mall-urilor? NEPI-Rockcastle, cel mai mare...

Autor: Dan Grigore Ivan

20.02.2018, 00:07 4947

NEPI Rockcastle, companie rezultată din fuziunea româno-poloneză de anul trecut a companiilor NEPI şi Rockcastle, a pierdut în ultimele două luni 4 miliarde euro din valoarea de piaţă, ajungând în prezent să afişeze o capitalizare bursieră de 4,4 miliarde euro.

Compania, listată acum pe bursele de la Johannes­burg şi Amsterdam, a fost lovită şi de un raport de 50 pagini al 36 One Asset Management care prezintă suspi­ciuniile firmei privind evaluarea unor companii din grupul Resilient, acţionar important în cadrul NEPI Rockcastle, Fortress REIT sau Greenbay Properties.

Totodată, Greenbay Properties a înregistrat o depreciere de 46% în ultimele două luni, în vreme ce Resilient figurează cu o scădere de aproximativ 50%. Indicele FTSE/JSE a scăzut cu 0,5% în aceeaşi perioadă.

Resilient pune aceste acuzaţii pe seama poziţiei de tran­zacţionare a 36 One Asset Management, care ar fi angre­nată într-o expunere ce mizează pe scăderea acţiu­nilor companiilor în cauză, spune Resilient.

"NEPI Rockcastle nu este ţinta acestor acuzaţii, business-ul nostru rămânând solid şi continuând conform planurilor de expansiune. Cu toate că Resilient este unul dintre acţionarii NEPI Rockcastle, activitatea celor două entităţi este separată, fiecare urmând o strategie independentă de business. De asemenea, NEPI Rockcastle funcţionează conform cu regulile aplicabile pe pieţele de capital, respectând îndeaproape toate normele aferente. Operăm de peste 10 ani pe piaţa de investiţii imobiliare cu transparenţă şi responsabilitate, raportând cu periodicitate evoluţia financiară a companiei", spune Alex Morar, Co-CEO al NEPI Rockcastle.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO