Burse - Fonduri mutuale

NEPI se delistează de pe piaţa alternativă de capital de la Londra

NEPI se delistează de pe piaţa alternativă de capital...

Autor: Dan Grigore Ivan

13.09.2016, 00:00 400

Reprezentanţii NEPI (NEP), fondul de investiţii ce a derulat proiecte în Capitală precum Mega Mall sau Promenada Mall, au decis delistarea companiei de pe piaţa alternativă de la Londra (AIM), acţiunile NEPI rămânând la tranzacţionare din luna octombrie doar pe piaţa de capital de la Bucureşti şi cea de la Johannesburg. „În timp ce NEPI rămâne documentată în legătură cu interesele tuturor acţionarilor, motivaţia delistării este dată de volumul scăzut al tranzacţionării acţiunilor NEPI pe piaţa AIM care s-a redus în mod considerabil“, se arată în comunicatul NEPI.

Fondul de investiţii imobiliare NEPI - New Europe Property Investments (NEP) are o capitalizare bursieră de 15,55 miliarde lei (3,48 miliarde euro), echivalentul a 11% din capitalizarea bursieră a întregii pieţe de la Bucureşti. În S1/2016, NEPI a raportat un profit de 56,55 milioane euro, în creştere cu 6,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ultimul an s-au derulat 430 tranzacţii cu titluri NEP, cu o valoare cumulată de 6,45 milioane lei, ce au condus la o depreciere de 6,15% a unei acţiuni NEP. Pe piaţa alternativă de capital de la Londra (AIM) sunt listate 1.007 companii, cu o capitalizare bursieră cumulată de 80,5 miliarde lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO