Burse - Fonduri mutuale

Nervii investitorilor pe burse sunt încordaţi la maximum

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

27.08.2015, 00:07 2036

„Volatilitate” a fost ieri cuvântul de ordine pe bursele internaţionale. Pe de o parte, banca centrală a Chinei a reacţionat la criza de pe piaţa de acţiuni şi la neîncrederea în economie eliberând încă 22 miliarde de dolari pe piaţa financiară.

Pe de cealaltă, un oficial de top al Rezervei Federale americane - William Dudley, membru în comitetul de politică monetară al instituţiei şi fost economist la Goldman Sachs, a sugerat că sunt şanse slabe ca instituţia să majoreze dobânzile în septembrie.

Urmarea este că bursele europene au trecut de la o extremă la alta, încheind sesiunea în scădere. Pe bursa de la Bucureşti, după „lunea neagră” şi „marţea verde” a urmat o miercuri anostă, cu rulaje reduse, de circa 3,6 milioane de euro, şi cu indici în scădere.

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, s-a depreciat cu 0,7% în şedinţa de miercuri, potrivit informaţiilor disponibile la ora 18.20. Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost titlurile Banca Transilvania (TLV), care au stagnat la un preţ de 2,2 lei/titlu. Urmează acţiunile BRD care au scăzut cu 2,45%  şi acţiunile Electrica (EL) care au raportat un plus de 1,4% până la 12,75 lei/titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO