Burse - Fonduri mutuale

Nestlé vrea sa răscumpere actiuni de 21 mld. dolari, actiuni

Nestlé vrea sa răscumpere actiuni de 21 mld. dolari,...

Autor: Ştefan Stan

29.06.2017, 00:04 487

Nestlé plănuieşte o răscumpărare de acţiuni de 21 de miliarde de dolari şi anunţă că este în căutare de achiziţii, la numai câteva zile după ce investitorul Dan Loeb a pariat 3,5 miliarde de dolari pe cea mai mare companie din industria alimentară din lume, scrie Bloomberg.

Nestlé anunţă că va prioritiza investiţiile în cafea, mâncare şi produse pentru animale, mâncare pentru bebeluşi şi apă îmbuteliată şi va încerca să îşi consolideze poziţia în sectorul de sănătate, în condiţiile în care demarează cea mai mare răscumpărare de acţiuni din ultimul deceniu.

Third Point, fondul de hedging al lui Loeb, deţine aproximativ 40 milioane de acţiuni ale companiei elveţiene Nestlé. Fondul a încurajat Nestlé să-şi vândă participaţia deţinută în cadrul producătorului de cosmetice L’Oréal, să se împrumute mai mult pentru răscumpărări de acţiuni şi să adopte o ţintă oficială de profitabilitate, printre alte sugestii.

Nestlé a finalizat ultima recumpărare de acţiuni în 2015, iar noul CEO Mark Schneider, a spus în februarie, în prima sa apariţie publică ca şef al Nestlé, că răscumpărarea de acţiuni este mai jos pe lista priorităţilor şi că obiectivul său principal ar fi reinvestirea profitului în businessul Nestlé şi plata dividendelor.

Acţiunile Nestlé au urcat cu 1,54% în şedinţa de ieri, ducând la cea mai mare creştere de două zile din ultimii doi ani. Nestlé are o capitalizare de piaţă de peste 229 de miliarde de dolari. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO