Burse - Fonduri mutuale

NN Pensii şi un fond controlat de BCR cer dividende de 80% din profit la SIF Banat-Crişana

NN Pensii şi un fond controlat de BCR cer dividende de...

Autor: Roxana Pricop

04.04.2016, 00:06 694
Fondul Business Capital for Romania-Opportunity Cooperatief, controlat de BCR, alături de fondul de pensii private al NN au cerut completarea ordinii de zi a adunării generale a acţionarilor din 25 aprilie de la SIF Banat-Crişana (SIF1) cu distribuţia de dividende de 0,1098 lei/ac­ţiune, reprezentând 80% din profitul net raportat de SIF anul trecut.
 
Suma totală propusă spre distribuţie de cei doi acţionari este de 60,2 milioane de lei. Ran­da­mentul dividendului se ridică la 7,2%, calculat la preţul de închidere al acţiunilor SIF1 din şedinţa de vineri.
 
Solicitarea celor doi acţionari, care deţin cu­mulat 5,4% din capitalul SIF1, vine în con­tradicţie cu propunerea administratorilor SIF1 care vor ca­pi­talizarea profitului de 75 milioane de lei raportat pe IFRS anul trecut, cerând în schimb acordul ac­ţio­narilor pentru a derula un program de răs­cum­părări ce vizează 5,6% din capitalul social al so­cietăţii. Mare parte din acţiunile răscumpărate ar urma să fie şterse din capitalul social, iar restul de 6,5% vor fi folosite pentru distribuirea către angajaţi şi membri ai conducerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO