Burse - Fonduri mutuale

Noi staruri pe bursă: Oltchim a devenit vedetă, Petrom şi BRD au intrat în anonimat

Noi staruri pe bursă: Oltchim a devenit vedetă, Petrom şi BRD au intrat în anonimat

Autor: Adrian Cojocar

29.09.2010, 11:42 18

Indicii Bursei de Valori Bucureşti fluctuau uşor în debutulzilei de astăzi cu valori atât pe plus cât şi pe minus, mişcăricare se înregistrau şi pe pieţe mature din Europa la aceeaşi oră.SIF-urile urcau în medie cu 0,3%, în timp ce indicele BET cobora cu0,2%.

În topul tranzacţiilor.

Titlurile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) erau printre cele maitranzacţionate din piaţă, acestea consemnând un avans de 6,9% pe unrulaj de circa 210.000 de lei. Cele mai tranzacţionate din piaţăerau titlurile SIF Oltenia (SIF5), care adăugau 0,7%, urmate deacţiunile SIF Moldova, care câştigau 0,9%.

După o oră şi jumătate de tranzacţionare, cele mai mari patrucompanii de pe Bursă (Petrom,BRD, Transgaz şi Transelectrica), nuse regăseau printre cele mai tranzacţionate 25 de titluri,tranzacţiile cumulate pe cele patru titluri nedepăşind 2.000 deeuro.

Drepturile de preferinţă ale Băncii Transilvania (TLV), intrateastăzi la tranzacţionare, s-au transferat în piaţă la preţuricuprinse între 0,0353 lei şi 0,049 lei şi au vizat 1,4 mil. deastfel de drepturi. Valoarea tranzacţiilor se ridica la 57.000 delei. Cu acţiunile TLV s-au derulat tranzacţii de 770.000 de lei,preţul scăzând cu 0,7%, la 1,37 lei.

Vânzătorii drepturilor de preferinţă tranferă către cumpărătordreptul de preferinţă aferent acţiunilor în cauză în vedereaparticipării la majorarea de capital pe care banca o are îndesfăşurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO