Burse - Fonduri mutuale

Noua conducere ASF a primit ok-ul Parlamentului

Noua conducere ASF a primit ok-ul Parlamentului

Autor: Roxana Pricop

18.06.2013, 15:31 566

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şI Senatului a validat azi noua conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiar. La  plen au fost prezenţi 370 de senatori şi deputaţi.

Noua conducere ASF formată din 11 membri este următoarea: Dan Radu Ruşanu pentru funcţia de preşedinte, cu 364 de voturi pentru Daniel Dăianu, prim-vicepreşedintecu 365de voturi, Mircea Ursache cu 363 de voturi, Daniel Tudor cu 354 de voturi şi Ion Giurescu cu 365 de voturi pentru funcţia de vicepreşedinţi. Restul de şase membri, fără mandat executiv, sunt Marian Sârbu, fost preşedinte al comisiei de supraveghere a pensiilor, susţinut de UNPR, Dorina Mihăilescu şi Gheorghe Marcu, ambii din fosta conducere a CNVM, susţinuţi de PSD, Corneliu Moldoveanu, Marian Mîrzac şi Albin Biro din sectorul asigurărilor. Moldoveanu şi Biro au fost în vechea conducere a CSA în timp ce Mîrzac vine de la Carpatica Asig, unde a fost director general.

Grupurile parlamentare PDL şi PPDD s-au retras de la vot, argumentând că Consiliul ASF nu este un Consiliu al ASF ci al USL şi al UDMR. De asemenea, parlamentarii din partidele de opoziţie au criticat faptul că unii dintre membrii validaţi ieri de comisiile de specialitate ale Parlamentului nu au experienţa necesară şi că Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF responsabil de piaţa de capital, nu a fost prezent ieri la audieri.

Mircea Ursache a fost plecat ieri în Canada, la un eveniment IOSCO.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO