Burse - Fonduri mutuale

Noua propunere de dividende urcă acţiunile Romgaz la cel mai ridicat preţ din vara anului 2015 încoace

Noua propunere de dividende urcă acţiunile Romgaz la...

Autor: Liviu Popescu

25.05.2017, 00:00 884

Acţiunile Romgaz (SNG), cel mai mare producător şi furnizor de gaze naturale al României, au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri la 33,7 lei, cel mai ridicat preţ din vara anului 2015 încoace, după ce marţi conducerea companiei a publicat noua propunere de dividende. Romgaz vrea să plătească dividende din profitul pe anul trecut de 3,28 lei pe acţiune, faţă de 2,4 lei cât era valoarea respinsă în primă instanţă de acţionarul majoritar, Ministerul Energiei.

Faţă de şedinţa precedentă, acţiunile companiei de stat au urcat cu 0,9% pe un rulaj de circa 9 mil. lei. Ministerul Energiei poate suplimenta ordinea de zi la AGA Romgaz din iunie pentru votul noului dividend sau poate convoca o AGA specială.

La un dividend de 3,28 lei pe acţiune, randamentul ar fi de circa 10% raportat la preţul de închidere de ieri. De la începutul anului acţiunile Romgaz s-au apreciat cu 33,6% pe fondul unui rulaj de tranzacţionare de 396 mil. lei. Iarna grea şi turbulenţele de pe piaţa energiei au urcat profitul Romgaz din primul trimestru cu 16%, la 566 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO