Burse - Fonduri mutuale

Noul CEO al Petrom, cea mai mare companie din România, este Christina Verchere, o scoţiancă de 46 de ani, care lucrează pentru gigantul BP în Asia

Noul CEO al Petrom, cea mai mare companie din România,...

Autor: Liviu Popescu

09.01.2018, 16:29 11802

Christina Verchere este noul preşedinte şi director general executiv al OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie industrială din România şi cea mai valoroasă companie listată la bursa de la Bucureşti, se arată la bursă.

Numirea sa a fost făcută de consiliul de administraţie pentru perioadă rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, până în data de 16 aprilie 2019.

„Christina Verchere a acceptat numirea şi va prelua poziţia, în funcţie de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018”, arată OMV Petrom, companie cu 17 mld. lei capitalizare.

Christina Verchere, 46 de ani, are o experienţă de 19 ani în industria petrolieră, ea defăşurând activităţi în acest interval doar la British Petroleum (BP), unul dintre giganţi mondiali în acest domeniu. Verchere a fost a fost în ultimii patru ani preşedinte regional la British Petrolum, iar în perioada aprilie 2012-iunie 2014 preşedinte şi CEO BP Canada Energy Group.

Ea este absolventă a Univerity of Aberdeen din Scoţia. 

Potrivit informaţiilor disponibile, Verchere este şi Preşedinte al Asociaţiei de petrol din Indonezia. A crescut în Hong Kong, Tokyo, SUA, dar şi Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO