Noul director de la Condmag are mandat de restructurare

3 oct 2014 Autor: Andrei Cîrchelan

Claudiu Mureşan, noul director general al pro­du­că­torului de conducte de gaze Condmag (simbol bursier COMI), deţinut de omul de afaceri Gheorghe Călburean, are drept mandat restructurarea companiei şi orientarea către export în lipsa comenzilor de la marii operatori locali precum Transgaz şi Romgaz.
 
„În prezent, având în vedere lipsa de apetit investiţional a pieţei, în general, şi a pieţei pe care activăm, în special, compania nu se află în cel mai bun moment al său. Intenţionez să îmi folosesc experienţa acumulată în restructurare pentru a stabiliza firma din punct de vedere financiar, comercial şi operaţional“, a declarat Mureşan, care îl înlocuieşte în funcţie pe Alexandru Tătar.
 
Numirea lui Mureşan vine într-un context în care Condmag a raportat o creştere a pierderilor în primul semestru până la 7,13 milioane de lei (1,6 mil. euro), după ce în 2013 compania a raportat un rezultat negativ record de 23,3 mil. lei (5,3 mil. euro). În primul se­mestru, con­ducerea companiei a redus cu 3 milioane de lei cheltuielile cu per­so­nalul, până la 10 mil. lei, şi a redus la ju­mă­tate pier­de­rea finan­ciară, la circa 700.000 lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.10.2014

 

Cuvinte cheie:
restructurare
, director
, companie
, mandat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide