Burse - Fonduri mutuale

Noul ministru al Economiei: Listarea Salrom poate fi benefică

Noul ministru al Economiei: Listarea Salrom poate fi...

Autor: Radu Bostan

21.12.2015, 00:07 1402

Listarea la bursă a Societăţii Naţionale a Sării - Salrom ar putea fi benefică, în măsura în care promovează interesele com­paniei şi ale acţionarilor, susţine noua conducere a Minis­te­rului Economiei, preluată acum o lună de Costin Borc.

„Listarea pe bursă a acţiunilor SN a Sării poate fi con­siderată benefică în condiţiile în care şi societatea este pregătită din punct de vedere economic“, au răspuns reprezentanţii noului Minister al Economiei la o solicitare transmisă de ZF.

Statul român deţine o participaţie de 51% din capitalul companiei. Declaraţia marchează o întoarcere la 180 de grade de la poziţia fostului ministru Mihai Tudose, care a respins categoric ideea listării, promovată de Fondul Proprietatea (FP), acţionar cu 49% în societate. Fondul vrea să îşi lichi­dizeze deţinerile la companiile nelistate pentru a i se reduce discount-ul de tranzacţionare, considerând Salrom un bun candidat pentru listarea pe bursă.

Salrom are monopol în producţia de sare, afaceri anuale de 280 de milioane de lei şi este un plătitor stabil de di­vi­den­de. FP îşi evaluează participaţia minoritară la 143 de mi­lioa­ne de lei, astfel că întreaga companie ar fi evaluată la 291 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO