Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica a adus în prima zi pe bursă un câştig de 11%, cât dobânda pe doi ani

Nuclearelectrica a adus în prima zi pe bursă un...

Autor: Roxana Pricop

04.11.2013, 21:32 1521

Acţiunile Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) au crescut cu 5,1% ieri, prima zi de tranzacţionare pe bursă, până la un preţ de 11,53 lei/titlu, oferind investitorilor care au subscris în primele zile ale ofertei publice un potenţial de câştig de 11% în mai puţin de două luni.

La bancă, un depozit ar fi adus un câştig de 11% în doi ani. La un preţ de 11,5 lei/acţiune, Nuclearelectrica are o capitalizare de 3,248 miliarde de lei (738 mil. euro) şi urcă direct pe locul al patrulea în topul celor mai valoroase companii listate, după Petrom (5,8 mld. euro), Fondul Proprietatea (2,4 mld. euro) şi BRD (1,4 mld.euro).

„Piaţa de acţiuni a intrat într-o zodie bună după oferta de la Rom­gaz, iar acţiunile din sectorul energetic, aşa cum sunt cele ale Nuclear­electrica, Fondul Proprie­tatea şi după listare acţiunile Romgaz vor avea de câştigat. Mă aştept ca după ce vor intra banii din oferta Romgaz investitorii se revină în piaţă şi să cumpere“, a spus Răzvan Rusu, director de investiţii la societatea de administrare Certinvest.

Analiştii se aşteaptă ca acţiunile Romgaz să intre la tranzacţionare cu un avans mai mare decât cel raportat de acţiunile Nuclearelectrica, de circa 20%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO