Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica a bătut FP la rulaje pe o piaţă cu lichiditate slabă

Nuclearelectrica a bătut FP la rulaje pe o piaţă cu...

Autor: Monica Juganaru

07.10.2013, 20:58 846

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere cu 0,7%, iar drepturile de alocare aferente acţiunilor vândute de Nuclearelectrica (SNN) în oferta pentru listare au acoperit mai mult de o treime din rulajul total, de 20,3 milioane lei (4,58 milioane euro).

„Volumul este aproape la jumătate din media zilnică a anului 2013, deci se poate spune ca avem o piaţă apatică din punctul de vedere al tranzacţiilor. Se pare ca indicii bursieri de la Bucureşti ur­mea­ză trendul descrescător existent pe pieţele ex­terne, cauzat de neîn­ţele­gerile din Con­gre­sul american legate de bugetul pe anul fiscal 2014“, a declarat Mar­cel Murgoci, direc­to­rul de operaţiuni al firmei de brokeraj Estinvest.

Potrivit lui Mur­goci, investitorii sunt îngrijoraţi de aceste aspecte, însă nu a intrat nimeni în panică.

WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

„În afară de acest eveniment important, piaţa noastră are în derulare o oferta publică de vânzare pe AdePlast, cu termen de finalizare 15 octombrie 2013. Finalizarea cu succes a acestei oferte, coroborat cu închiderea ofertei Nuclearelectrica, ar putea reprezenta o pregătire pentru oferta de vân­zare de la Romgaz. În aceste con­diţii, în urmă­toarele săptămâni piaţa noas­tră nu va excela în volume foarte mari, investitorii fiind mai precauţi şi mai atenţi la evenimentele în curs de de­ru­lare“, a mai spus reprezentantul Estinvest.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,81%.

Cu drepturile de alocare de la Nuclear­electrica au fost realizate ope­raţiuni în valoare cumulată de 7,74 milioane lei, din care suma de 5,7 milioane lei reprezintă un transfer deal. Tranzacţia negociată a fost perfectată la un preţ de 11,64 lei/titlu, cu 0,68% peste nivelul de vineri.

Pe piaţa principală au fost realizate operaţiuni în valoare de două milioane lei, iar ultimul schimb a fost încheiat la 11,61 lei, în scădere cu 0,94% faţă de re­fe­rinţă. La această cotaţie, ca­pitalizarea com­paniei este de 3,27 miliarde lei (738,4 milioane euro).

Drepturile de alocare au închis prima şedinţă de la BVB la preţul de 11,72 lei, cu 4,64% peste cotaţia de 11,2 lei/acţiune la care au fost vândute acţiunile pe tran­şele investitorilor insti­tu­ţionali (85% din ofertă) şi a marilor investitori de re­tail (5% din titlurile din ofertă). În acelaşi timp, acţiunile Impact Developer & Con­trac­tor (IMP) au con­sem­nat cel mai mare avans din piaţă, de 10,59%, la 0,2267 lei, după anunţul pri­vind majorarea preţului din oferta de pre­luare a companiei, derulată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu. Evoluţia a venit pe un rulaj de doar 160.000 de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO