Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica caută consilier pentru negocierile cu chinezii la reactoarele 3 şi 4

Autor: Radu Bostan

20.11.2014, 00:02 485

Compania Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) şi-a propus un buget de 1,8 milioane de euro (fără TVA) pentru angajarea unei firme de consultanţă, care să o sfătuiască în derularea investiţiei în extinderea centralei de la Cernavodă cu unităţile 3 şi 4 şi în negocierile cu investitorul privat, cât şi pe perioada con­struc­ţiei, de-a lungul a trei ani.

Procesul a ajuns la faza în care compania de stat şi partenerul privat vor negocia actul constitutiv şi acordul de investiţie în compania de proiect care va realiza şi opera cele două noi reactoare, etapă care ar trebui să fie finalizată până la sfârşitul anului sau în primul trimestru al anului viitor.

WikiZF: Profilul companieiNuclearelectrica

China General Nuclear Power Corporation (CGN) a fost singura companie care a depus ofertă pentru dezvoltarea proiectului evaluat la 6,5 mld. euro. Conducerea Nuclearelectrica spune că are nevoie de servicii de consultanţă juridică, financiară şi tehnică privind contribuţia în natură sau numerar a companiei la proiect, mecanismele de sprijin care pot contribui la atractivitatea investiţiei, problemele de concurenţă şi ajutor de stat ce pot fi ridicate în legătură cu finanţarea proiectului, dar şi asistenţă privind evaluarea graficului de execuţie a proiectului. În Europa, proiectele de construire a unor centrale nucleare noi se află în prezent cu mult peste termenele de execuţie şi bugetele estimate iniţial.

Directorii companiei precizează că personalul de specialitate juridică şi financiară din cadrul Nuclearelectrica nu deţine nici expertiza necesară şi nici nu poate face faţă volumului de muncă pentru un proiect de asemenea anvergură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO