Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica caută doi noi membri pentru top management

Nuclearelectrica caută doi noi membri pentru top management

Autor: Radu Bostan

27.05.2015, 00:04 874
Producătorul de energie Nu­cleare­lectrica (simbol bursier SNN) caută candidaţi pentru două poziţii din top management, respectiv pentru funcţia de director al fabricii de com­bus­tibil nuclear din Piteşti şi pentru cea de di­rector economic al centralei elec­trice, do­rind să împrospăteze astfel o or­ga­ni­zaţie unde media de vârstă este de aproape 50 de ani.

Actualii deţinători ai celor două poziţii se apropie de vârsta pensionării, directorul fabricii având 65 de ani, iar directorul economic al centralei având 60 de ani.

Cei doi directori au încasat în 2014 venituri totale brute de 267.000 de lei şi, respectiv, 356.000 de lei, potrivit declaraţiilor de avere consultate de ZF.

Nuclearelectrica vrea să angajeze un nou director al Fabricii de Combustibil Nu­clear (FCN) din Piteşti, uzina care pro­duce fasciculele care sunt arse în cen­trala de la Cernavodă. Directorul FCN, care va raporta direct către CEO-ul Nu­clear­electrica, trebuie să aibă mini­mum 10 ani de experienţă în industrie, dintre care minimum cinci într-o poziţie de ma­na­ge­ment. Experienţa în activităţi de pro­ducţie a energiei electrice şi cu­noş­tin­ţele de legislaţie în domeniul nu­clear nu sunt ce­rinţe obligatorii, însă repre­zin­tă avan­taje, arată un anunţ publicat de George Butunoiu, a cărui firmă de head­hun­ting intermediază procesul de se­lec­ţie.

Producătorul de electricitate are ne­voie şi de un nou director economic la cen­trala de la Cernavodă, care va ra­por­ta atât către şeful sucursalei, cât şi către di­rectorul financiar al companiei. Viito­rul director economic trebuie să aibă cel puţin trei ani de experienţă în firme cu afa­ceri de peste 100 mil. lei, să deţină o cer­tificare profesională din partea unei or­ganizaţii de specialitate şi să cunoască Stan­dardele Internaţionale de Rapor­tare Financiară (IFRS).

Avantajele sunt ex­perienţa în firme energetice şi în do­me­niul achiziţiilor publice, cât şi cu­noş­tinţe despre piaţa de capital. Nuclear­elec­trica este una dintre cele mai mari firme listate la bursă, cu o capitalizare de 2,3 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO