Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica cheamă acţionarii să voteze aprobarea unor dividende de 238 mil. lei care ar urma să fie livrate pe 28 decembrie 2018. Randament, 10%

Nuclearelectrica cheamă acţionarii să voteze aprobarea...

Autor: Liviu Popescu

08.11.2018, 18:28 940

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, convoacă acţionarii pe 10 decembrie 2018 pentru a vota repartizarea a 238 mil. lei ca dividende ca urmare a solicitării acţionarului majoritar, respectiv Ministerul Energiei, adică un dividend brut de 0,789 lei pe acţiune. La preţurile curente de tranzacţionare, dividendul propus echivalează cu un randament de 9,8%.

“Decizia Consiliului de Administraţie de convocare a AGOA a fost luată ca urmare a primirii în data de 06.11.2018 de la acţionarul majoritar, Ministerul Energiei, a unei solicitări privind elaborarea şi prezentarea de către conducerea administrativă a societăţii a unui Raport de fundamentare a propunerilor de redistribuire/distribuire a dividendelor către acţionari, în vederea convocării unei adunări generale a acţionarilor cu acest subiect în baza Memorandumului emis de Ministerul Finanţelor Publice cu tema „Măsuri ce trebuie întreprinse de către instituţiile publice implicate pentru aplicarea prevederilor OUG nr.29/2017 referitoare la distribuirea/redistribuirea sumelor înregistrate la „rezultatul reportat” şi „alte rezerve” de către societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome”, aprobat în şedinţa Guvernului României din data de 31.10.2018”, menţionează compania.

Companiile din energie în care statul este acţionar îşi evaluează rezervele pentru a vedea cât pot “dona” către stat, dincolo de clasicele dividende, prima care a anunţat oficial viramentul fiind Romgaz, cel mai mare producător de gaze, potrivit unor surse din piaţă.

Romgaz a anunţat miercuri că va distribui 1,3 lei dividende la solicitarea statului, dar, surprinzător, nu este vorba despre dividendul trimestrial aşteptat de piaţă. Dividendele au un randament de 3,8%.

Romgaz (simbol bursier SNG), principalul producător şi furnizor de gaze naturale al Ro­mâniei, va distribui în 2018 un dividend suplimentar de 1,3 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de 3,8%, în contextul în care compania de stat a avizat miercuri repartizarea la solicitarea ac­ţionarului majoritar, respectiv statul român prin Ministerul Energiei. Suma care urmează a fi direcţionată către acţionari este de 501 mi­lioane de lei. Spre comparaţie, Romgaz a realizat un profit net de 800 mil. lei în S1/2018.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO