Nuclearelectrica îşi majorează capitalul cu 50 mil. euro. Acţionarii mici trebuie să cumpere acţiuni la un preţ cu 25% peste cel din piaţă

4 sep 2014 Autor: Radu Bostan

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) alături de ceilalţi acţionari minoritari ai Nuclearelectrica (simbol SNN) trebuie să participe cu circa 45 milioane de lei în cadrul unei majorări de capital de peste 241 milioane de lei propusă de producătorul de energie pentru ca deţinerea să nu le fie diluată în favoarea statului.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Pentru a evita reducerea cotei de participaţie la capitalul companiei, acţionarii minoritari vor avea dreptul să cumpere, proporţional cu cota de par­ticipaţie curentă, un număr de 4,52 milioane de ac­ţiuni noi. Subscrierea se va face la un preţ de 10 lei pe titlu, valoare care este cu 25% mai mare decât cotaţia actuală a titlurilor SNN pe bursa de la Bucureşti, de circa 7,95 lei pe unitate. Preţul ac­ţiu­nilor Nuclearelectrica a scăzut cu 31% de la lis­tarea pe bursă în noiembrie anul trecut, iar com­pa­nia a pierdut un miliard de lei din valoarea de piaţă.

WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.09.2014

 

Cuvinte cheie:
nuclearelectrica
, actiuni
, capital
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide