Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica mai pune 25 mil. lei la EximBank şi ajunge la un sold de 55 mil. lei la banca de stat

Nuclearelectrica mai pune 25 mil. lei la EximBank şi...

Autor: Liviu Popescu

24.01.2017, 00:00 390

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie electrică din Romania, a depus ieri 25 mil. lei la banca de stat EximBank într-un depozit la termen, fără prelungire, la o dobandă de 0,9% cu scadenţa în iulie 2017. Decizia vine la doar o săptămană după ce compania energetică a anunţat că şi-a parcat 15 mil. lei pe şase luni la aceeaşi bancă şi a ajuns atunci la un sold al depozitelor de 30 mil. lei.

Astfel, Nuclearelectrica are în prezent un sold al depozitelor la EximBank de 55 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise anterior la solicitarea ZF. Compania listată pe segmentul principal al BVB are depozite plus numerar de echivalentul a circa 1,4 mld. lei la 10 instituţii de credit, la o capitalizare de 1,5 mld. lei. Ieri, o acţiune SNN se tranzacţiona la 5,25 lei, în urcare cu 1% faţă de şedinţa precedentă.

De la începutul anului, preţul unei acţiuni SNN a urcat cu 8% pe fondul unui rulaj de 1,9 mil. lei, adică un număr de 1.450 de tranzacţii. Compania este deţinută în proporţie de 82,5% de Ministerul Energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO