Nuclearelectrica, profit net de 109 milioane de lei la venituri de 1,7 miliarde de lei

16 feb 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Nuclearelectrica (SNN), cu o cotă de 20% din cantitatea de ener­gie electrică consumată în România, a raportat pentru anul 2016 un profit net de 108,6 milioane lei, în scădere cu 27% faţă de anul precedent, în con­diţiile unor venituri din ex­­ploa­tare de 1,7 mi­liarde lei, o scă­dere de 6% com­parativ cu 2015, con­­form date­lor preli­minare aferente exer­ci­ţiului financiar 2016.
 
Nuclearelectrica s-a confruntat cu un preţ scăzut al energiei în 2016. Cheltuielile din exploatare au scăzut cu 7%, până la un miliard de lei, rezul­tând un profit oberaţional (EBITDA) de 633 milioane lei, mai puţin cu 3%.
 
Acţiunile companiei au scăzut cu 1,5% după anunţul privind rezultatele pre­liminare la 5,93 lei, în urma derulării unor tranzacţii de aproxi­mativ 165.000 lei. În acest an, valoarea de piaţă a Nuclearelectria (SNN) a crescut cu 25,29%, cea mai mare creştere din componentele indicelui BET, referinţa pieţei de capital locale, în urma unor tranzacţii în valoare de 9 mi­lioane lei. Astfel, capitalizarea bur­sieră a companiei energetice a ajuns la 1,8 miliarde lei (peste 400 mi­lioane euro). Capitalurile proprii Nuclear­electrica sunt în valoare de 7,5 mi­liarde lei, de peste patru ori mai mare capita­lizarea bursieră a com­paniei energetice.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.02.2017

 

Cuvinte cheie:
Nuclearelectrica
, profit net
, venituri
, miliarde
, scadere
, cote
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide