Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica susţine că distribuirea rezervelor, cerută de Fondul Proprietatea, poate afecta proiectele strategice ale companiei. Acţiunile au scăzut la bursă cu 4%

Nuclearelectrica susţine că distribuirea rezervelor,...

Autor: Dan Grigore Ivan

19.04.2017, 00:05 773
Consiliul de administraţie al Nuclear­electrica (SNN), compania din componenţa in­dicelui BET, referinţa bursei bucureştene, a cărei valoare de piaţă s-a apreciat cel mai pu­ternic de la începutul acestui an, avertizează că distribuirea a 452 milioane lei din rezerve ar putea antrena pericole care s-ar putea trans­pune asupra evoluţiei viitoare a proiec­telor în care este angrenată SNN, con­ducerea com­paniei reiterându-şi propunerea iniţială de distribuire strict a profitului din acest an.
 
Cele mai importante proiecte de investiţii pe termen scurt şi mediu sunt reprezentate de insta­laţia de detritiere, evaluată la aproxi­mativ 170 milioane euro, în vreme retehnolo­gizarea Unităţii 1 s-ar ridica la 1,2-1,5 miliarde euro. „Decapitalizarea societăţii prin distri­buirea de rezerve poate afecta proiectele strategice ale SNN, din perspectiva şanselor de finanţare/cofinanţare cu contribuţii proprii de capital“, se arată în documentul Nuclearelectrica.
 
De asemenea, Nuclearelectrica (SNN), con­trolată în proporţie de 82,49% de statul român, subliniază faptul că suma totală propusă de Fondul Pro­prietatea (FP), deţinătorul unui pachet de acţiuni reprezentând 9,09% din capitalul social, pentru a fi distribuită către investitori, res­pectiv 551,7 milioane lei, este mai mare decât suma tuturor divi­dendelor distribuite de companie din 2002 până în 2015 inclusiv (530,8 milioane lei). Nuclearelectrica a început să distribuie dividende din 2013, până atunci nefiind întrunite condiţiile legale pentru aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO