Burse - Fonduri mutuale

Numărul de cazuri de coronavirus creşte, iar piaţa de capital continuă să scadă: Bursele mondiale au ajuns, luni, la minimul a două săptămâni

Numărul de cazuri de coronavirus creşte, iar piaţa de...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

29.06.2020, 16:45 680

Bursele mondiale au ajuns luni la minimul a două săptămâni, pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus, care reduce optimismul datelor economice mai bune şi induce ideea prelungirii perioadei de redeschidere, relatează Reuters. 

Numărul cazurilor de COVID-19 a depăşit 10 milioane în lume, în timp ce cifrele în creştere din Australia şi din sudul şi vestul Statelor Unite ameninţă să încetinească redresarea economică.

Indicele pan-european STOXX 600 a avut o evoluţie plată, iar acţiunile asiatice au căzut adânc în roşu în siajul închiderii slabe de vinei de pe Wall Street.

Indicele mondial MSCI a scăzut 0,1%, atingând cel mai scăzut nivel din 15 iunie, antrenat de Nikkei din Japonia, în scădere cu 2,3% şi de evoluţia companiilor chineze de top, care au pierdut 0,7%.

Pe pieţele de mărfuri, aurul este aproape de cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2012, la 1.773 dolari uncia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO