Burse - Fonduri mutuale

O companie care minează criptomonede şi vinde echipamente în acest scop a obţinut profit de 3 miliarde de dolari în 2017

O companie care minează criptomonede şi vinde...

Autor: Alex Ciutacu

26.02.2018, 00:04 741

Bitmain, o companie privată din China care produce echipamente utilizate în minarea de criptomonede şi derulează această activitate şi pe cont propriu, a obţinut un profit de 3 mld. dolari în 2017, arată o analiză realizată de Bernstein Research, potrivit Fortune. 

Compania produce hardware specializat care poate fi folosit în operaţiunile criptografice care asigură securitatea criptomonedelor. Studiul arată că Bitmain a crescut preţurile echipamentelor comercializate odată cu preţurile bitcoinului.

Pionieri în producţia de chipuri specializate în activitatea de minat, chinezii de la Bitmain au câştigat peste 70% din piaţa echipamentelor specializate necesare pentru minare. De asemenea, firma a profitat şi în mod direct de creşterea valorii monedei digitale bitcoin, care a atins maximul record în decembrie, apropiindu-se de 20.000 de dolari.

Preţul unui bitcoin s-a prăbuşit de la jumătatea lunii decembrie, iar natura extrem de volatilă a sectorului criptomonedelor i-a ajutat pe cei de la Bitmain să rămână lideri de piaţă şi să îşi asigure venituri constante. Cel mai mare risc al acestui business este reprezentat de guvernul Chinei, care a adoptat recent o poziţie fermă împotriva criptomonedelor.

Anul trecut compania a anunţat că va intra pe piaţa chip-urilor specializate pentru inteligenţa artificială. Duminică la ora 17.00 preţul unui bitcoin era de 9.500 de dolari, în scădere cu 3% faţă de ziua precedentă, iar capitalizarea totală de piaţă a monedelor digitale însuma 423 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO