Burse - Fonduri mutuale

O firmă înfiinţată în urmă cu o lună a ajuns să controleze 11% din Electroargeş

O firmă înfiinţată în urmă cu o lună a ajuns să...

Autor: Roxana Pricop

20.08.2015, 00:00 1058

Societatea Constantin Relative Investments, cu sediul în Bucureşti şi înfiinţată în luna iulie, a cumpărat un pachet de 5,2% din acţiunile Electroargeş în şedinţa de marţi, 18 august, majorându-şi astfel deţinerea la 11,5% din capitalul producătorului de aspiratoare.

La cel mai recent preţ din piaţă, pachetul de 11% valoarează 5,3 milioane de lei. Preţul la care s-a încheiat tranzacţia de achiziţie a fost de 0,53 lei/titlu, cu 14% sub referinţa anterioară. Valoarea totală a tranzacţiei a fost de 2,2 mil. lei.

Această firmă a mai cumpărat la începutul lunii august un pachet de 3,4% din acţiunile Electroargeş. Printre vânzătorii de acţiuni ELGS din ultima perioadă se numără trei societăţi, Goras Consulting, Prosanio şi Epsomatic, cu sediul în Galaţi şi raportate pe bursă ca persoane iniţiate, care au vândut joi 6 august pachete cumulate de 2,54 milioane de acţiuni la Electroargeş pentru suma de 1,2 milioane de lei.

Pachetul vândut reprezintă 3,15% din capitalul Electroargeş. Preţul mediu de vânzare a fost de 0,517 lei/titlu. Goras Consulting, firmă de intermedieri financiare cu un singur angajat, a vândut cel mai mare pachet, de 1,2 milioane de acţiuni la un preţ de 0,485 lei/titlu.

În trecut, Electroargeş a fost folosit ca vehicul pentru speculaţiile bursiere ale lui Cătălin Constantin Chelu, decedat în decembrie anul trecut. Electroargeş a încheiat anul  2014 cu afaceri de 155,2 mil. lei. Profitul net s-a ajustat cu 35%, până la 7,7 mil. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO