Burse - Fonduri mutuale

O nouă cerere de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva Amonil Slobozia

O nouă cerere de deschidere a procedurii insolvenţei...

Autor: Ioana Tudor

03.12.2014, 00:00 330

Administraţia Fondului pentru Mediu, instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Mediului, a cerut în instanţă deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva producătorului de îngrăşăminte chimice Amonil Slobozia (simbol bursier AMO). „Tribunalul Ialomiţa a comunicat cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de Administraţia Fondului pentru Mediu împotriva Amonil”, se arată într-un anunţ publicat de companie pe bursă.

O cerere similară împotriva companiei din Slobozia a fost formulată în luna iulie de către Administraţia Finanţelor Publice Ialomiţa. Amonil a contestat la Tribunalul Ialomiţa cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată  de ANAF, iar termenul de judecată este 5 decembrie.

Potrivit site-ului ANAF, Amonil acumulase până la 31 martie a acestui an datorii de 5,49 milioane lei către stat, din care 5,19 milioane lei reprezentau dobânzi şi penalităţi. La începutul lunii iulie, Direcţia de Finanţe Publice Ialomiţa a vândut la licitaţie mai multe bunuri aparţinând Amonil.

Lista bunurilor vândute, evaluate la 2,2 mil. lei, a cuprins un imobil situat în Slobozia, care a fost adjudecat la preţul de 1,1 milioane lei fără TVA, precum şi mai multe clădiri de birouri aflate tot în Slobozia. Amonil avea la finalul lunii septembrie datorii totale de 26,8 milioane de lei. Acţiunile producătorului de îngrăşăminte au avansat cu circa 62% anul acesta. Amonil are o capitalizare de circa 9 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO