Burse - Fonduri mutuale

​O surpriză în riscurile prezentate în prospectul Medlife: Analiştii consideră că România ar putea avea nevoie de un nou acord stand-by cu Fondul Monetar Internaţional

​O surpriză în riscurile prezentate în prospectul...

Autor: Liviu Popescu

06.12.2016, 13:31 2142

La capitolul factori de risc pentru România şi regiune prezentaţi în prospectul de listare a Medlife (simbol bursier M), întocmit de Raiffeisen şi Wood&Company, se face referire la faptul că România ar putea avea nevoie de un nou acord stand-by cu Fondul Monetar Internaţional.

“Majoritatea analiştilor susţin că pachetul de reduceri ale impozitelor nu este sustenabil şi că va spori îngrijorările privind o criză fiscală. Aceştia consideră că România are nevoie de un nou acord stand-by cu FMI pentru a adăuga credibilitate politicilor economice ale României şi pentru a ajuta ţara să poată accesa capital străin la rate avantajoase”, se arată în pagina 48 a prospectului de 241 de pagini întocmit de Raiffeisen şi Wood&Company. În prospect nu se arată însă despre ce analişti este vorba.

“În cazul încheierii unui nou acord stand-by cu FMI, este de aşteptat ca România să adopte noi măsuri de austeritate, care ar putea împiedica creşterea economică. Dacă aceste măsuri includ creşterea impozitelor indirecte, precum TVA, aceasta ar putea determina, inter alia, o inflaţie mai mare”.

O creştere încetinită a economiei şi/sau o inflaţie mai mare în România ar putea avea un efect negativ semnificativ asupra afacerilor Grupului (Medlife-n.red), rezultatelor sale operaţionale şi situaţiei sale financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO