Burse - Fonduri mutuale

Oferta AdePlast, primul IPO privat de pe bursă din ultimii cinci ani, a eşuat

Oferta AdePlast, primul IPO privat de pe bursă din...

Autor: Roxana Pricop

16.10.2013, 10:44 3400

Oferta inţială de vânzare de acţiuni (IPO) derulată de producătorul de materiale de construcţii AdePlast pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a eşuat, din cauză că investitorii au subscris mai puţin de 70% din acţiunile scoase la vânzare de companie, nivelul minim de închidere cu succes a operaţiunii.

► Bărbuţ, AdePlast: “Noi am fost pregătiţi pentru bursă, însă bursa se pare că nu a fost pregatită pentru AdePlast”

"Oferta publică de vânzare de acţiuni AdePlast derulată în perioada 2 - 15 octombrie nu a fost finalizată cu succes, nefiind înregistrat volumul minim de subscrieri în vedere încheierii cu succes a acesteia. Sumele subscrise de investitori în cadrul ofertei vor fi returnate conform prevederilor prospectului de ofertă", potrivit unui comunicat emis pe bursă de BCR şi Intercapital Invest, intermediarii ofertei.

Condiţia minimă pentru încheierea cu succes a ofertei era ca minim 70% din acţiuni să fie vândute. Oferta derulată de AdePlast (ADE) pentru listarea la Bursă s-a încheiat marţi, la ora 17:00, data limită până la care investitorii au avut dreptul să cumpere acţiuni în ofertă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO