Burse - Fonduri mutuale

Oferta de preluare a Retrasib a fost subscrisă în proporţie de două treimi

Oferta de preluare a Retrasib a fost subscrisă în...

Autor: Ioana Tudor

28.10.2014, 00:06 272
Acţionarii Retrasib Sibiu (simbol bursier RTRA) au subscris 67 milioane de acţiuni în valoare de 23 mil. lei în cadrul ofertei de preluare voluntară prin care producătorul german de transformatoare SGB-SMIT intenţiona să cum­pere în totalitate compania sibiană.
 
Oferta derulată de germanii de la SGB-SMIT, care viza toate cele peste 100 de milioane de acţiuni ale producătorului local de generatoare şi transformatoare electrice, a început pe 7 octombrie şi s-a finalizat ieri după-amiază. Preţul oferit de grupul german a fost de 0,3414 lei/titlu, cu 6% peste cel la care se tranzacţionau acţiunile înainte de publicarea anunţului de ofertă. Acţiunile Retrasib au crescut cu peste 110% în acest an după ce în vara acestui an compania a anunţat că a primit o ofertă de preluare de la grupul german.
 
Potrivit informaţiilor din piaţă, cel mai mare ordin plasat a fost de circa 50,4 milioane de acţiuni şi corespunde deţinerilor firmei Institut Proiect din Cluj, controlată de omul de afaceri Octavian Buzoianu. Un alt ordin mai mare a vizat 3,4 milioane de acţiuni.
 
La preţul din ofertă, pachetul de acţiuni al Institut Proiect valorează în jur de 17,2 milioane de lei, iar cel al Scando Trading circa 6,8 mil. lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO