ZF 24

Oferta Nuclearelectrica se închide azi. Ieri, deja era suprasubscrisă

Oferta Nuclearelectrica se închide azi. Ieri, deja era...

Autor: Andrei Chirileasa

19.09.2013, 22:05 2362

Oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni (IPO) a Nuclearelectrica se închide astăzi, singura necunoscută fiind preţul final care va fi calculat după centralizarea tuturor ordinelor investitorilor instituţionali.

Compania a scos la vânzare 25,37 de milioane de acţiuni la un preţ de subscriere cuprins între 11,2 lei şi 15 lei şi ar putea strânge între 284 mil. lei şi 380 mil. lei.

Tranşa investitorilor instituţionali, care reprezintă 85% din ofertă şi pe care se formează preţul final, era deja suprasubscrisă ieri, potrivit unor surse din piaţă. Astfel, nimeni

nu-şi mai punea problema dacă pachetul de 10% din acţiunile Nuclearelectrica va fi vândut sau nu, ci doar la ce preţ se va închide tranzacţia. Estimările analiştilor indică un preţ final între minimul de 11,2 lei şi 12 lei. Cu cât nivelul subscrierilor pe tranşa investitorilor instituţionali va fi mai mare, cu atât sunt şanse ca preţul de ofertă să fie mai mare şi cotaţia să evolueze pozitiv după listarea la bursă.

Pe tranşa micilor investitori, care reprezintă 10% din ofer­tă, ieri se înregistrau peste 3.500 de ordine în valoare totală de 213 mil. lei, cererea fiind de 5,7 ori mai mare decât numărul de acţiuni alocate.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO