Burse - Fonduri mutuale

Oil Terminal îşi alege al treilea board în cinci luni

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Radu Bostan

08.04.2015, 00:03 298

Acţionarii operatorului portuar Oil Terminal (OIL) se vor întruni pe 14 mai pentru a completa cele cinci locuri vacante din consiliul de administraţie şi pentru a rezolva blocajul din boardul companiei provocat de o dispută între acţionarul majoritar, Ministerul Energiei, şi fondul de investiţii Broadhurst, care deţine 7,6% din acţiuni.

Compania a anunţat recent că nu îşi va putea respecta calendarul de raportare din cauză că funcţionează practic cu doar doi administratori, faţă de minimul legal de trei persoane în board. Fostul consiliu a fost demis în luna februarie, după ce acţionarii i-au respins planul de administrare, însă doar cinci dintre administratori au demisionat efectiv.

Ulterior, ministerul şi-a impus o listă proprie de candidaţi, însă alegerea acestora a fost contestată în instanţă de Broadhurst şi nu a devenit efectivă, nefiind înregistrată la Registrul Comerţului. Broadhurst a solicitat mai departe alegerea unui nou board prin metoda votului cumulativ.

Cei doi administratori rămaşi din fostul board, Corin Comşulea şi Dan Bărbulescu, au încercat să completeze din proprie iniţiativă consiliul de administraţie cu trei membri provizorii, dar au renunţat după ce Ministerul Energiei i-a ameninţat cu amendă sau închisoare şi au decis să convoace adunarea generală a acţionarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO