Burse - Fonduri mutuale

Oil Terminal îşi caută din nou board: 18 candidaţi pentru şapte locuri

Marjele de profit ale companiei Oil Terminal au fost erodate de scăderea drastică a volumului de ţiţei importat în România, ca urmare a închiderii majorităţii rafinăriilor de petrol.

Marjele de profit ale companiei Oil Terminal au fost erodate de scăderea drastică a volumului de ţiţei importat în România, ca urmare a închiderii majorităţii rafinăriilor de petrol.

Autor: Radu Bostan

04.05.2015, 00:04 265
Operatorul portuar Oil Terminal (simbol bursier OIL), controlat de stat, încearcă pentru a doua oară în ultimele patru luni să-şi aleagă un nou consiliu de administraţie şi să rezolve astfel blocajul din management din cauza căruia compania nu a publicat nici până astăzi raportul financiar anual.

Acţionarii se vor întruni pe 14 mai pentru a alege şapte membri în noul board, dintre cei 18 candidaţi care s-au înscris până la termenul limită de 30 aprilie. Poziţia de membru în consiliul de administraţie al Oil Terminal este remunerată lunar cu circa 3.000 de lei brut. Poziţiile deţinute de administratori în comitetele consultative sunt remunerate suplimentar.

Compania funcţionează de mai multe luni cu doar doi administratori, Dan Bărbulescu (reprezentantul fondurilor de investiţii) şi Corin Comşulea, care au rămas în funcţie chiar şi după ce fostul board, ales în august 2014, a demisionat la finalul anului trecut ca urmare a respingerii planului de administrare. Ministerul Energiei, a încercat ulterior să numească provizoriu un nou consiliu de administraţie, prevalându-se de drepturile ca acţionar majoritar, însă numirea a fost atacată în instanţă şi blocată de fondul de investiţii Broadhurst, un acţionar minoritar vocal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO