Oil Terminal şi-a bugetat pentru 2017 un profit mai mic de cinci ori şi venituri în scădere ca urmare a creşterii preţului la petrol

20 apr 2017 Autor: Liviu Popescu

Oil Terminal (simbol bursier OIL), principalul terminal de petrol al României, şi-a bugetat pentru anul acesta venituri de 157 milioane de lei, mai mici cu 3% faţă de cele realizate în 2016, şi un profit net de 3,2 milioane de lei, de cinci ori mai mic faţă de cel realizat anul precedent, ca urmare a creşterii preţului barilului de petrol, dar şi ca urmare a scăderii planului de import-export al Petrotel Lukoil, com­panie care a fost în revizie tehnică şase săptămâni.

„Pentru anul 2017, OMV Petrom estimează că media preţului ţiţeiului Brent va fi de 55 dolari/baril, cu 26% mai mare decât în anul 2016. Astfel, can­tităţile importate prin terminal vor fi în scădere având în vedere evoluţia crescătoare a preţului ţiţeiu­lui, ceea ce va conduce la scăderea cu aproxi­mativ 15% (respectiv 5 milioane lei) a veniturilor din de­po­zitare“, a transmis compania cu 115 mil. lei capita­lizare la solicitarea ZF.

Oil Terminal mai spune că diminuarea veni­tu­rilor în 2017 comparativ cu anul precedent mai este determinată şi de scăderea planului de import-export al clientului Petrotel Lukoil cu aproximativ 200.000 de tone, respectiv diminuarea veniturilor cu 3,5 mi­lioane de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.04.2017

 

Cuvinte cheie:
Oil Terminal
, petrol
, venituri
, profit
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide