Burse - Fonduri mutuale

Oltchim caută în Ungaria alternativă la rafinăria Lukoil

Oltchim caută în Ungaria alternativă la rafinăria Lukoil

Autor: Radu Bostan

16.12.2014, 08:19 1295
Niciun cumpărător nu s-a prezentat la selecţia de oferte pentru activele viabile ale combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (simbol bursier OLT), aflat în insolvenţă, iar administratorul judiciar va propune creditorilor până în luna martie un plan de reorganizare în baza căruia compania să meargă mai departe prin forţe proprii. Compania va căuta în continuare un investitor strategic, dar „fără grabă“.
 
Administratorii judiciari ai combinatului, care este în insolvenţă din ianuarie 2013, vor depune în luna ianuarie tabelul definitiv al creanţelor şi planul de reorganizare, asupra căruia creditorii se vor pronunţa pe 10 martie.
 
„Planul are ca variantă principală reluarea acestei idei de selecţie a unui investitor care să cumpere businessul viabil al societăţii, care va fi pus într-un SPV, un vehicul de investiţii. Nu va mai fi niciun fel de grabă pentru acest lucru. Odată confirmat planul de reorganizare, între timp se va continua programul de ajustare a costurilor şi de majorare a veniturilor atât cât permite situaţia actuală a societăţii“, a spus avocatul Gheorghe Piperea, proprietarul firmei Rominsolv, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim.
 
Piperea a mai spus însă că există şi un plan B, în care activele Oltchim nu s-ar mai transfera la un investitor, ci compania ar fi reorganizată printr-un management de criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO