Burse - Fonduri mutuale

Oltchim Râmnicu Vâlcea se prăbuşeşte la bursă. În doar două zile compania a pierdut 30% din valoarea de piaţă

Oltchim Râmnicu Vâlcea se prăbuşeşte la bursă. În...

Autor: Liviu Popescu

11.12.2018, 13:03 23414

Acţiunile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) se tranzacţionează marţi după-amiază în scădere cu 15% faţă de preţul de închidere de ieri, cel mai probabil fiind vorba de o reacţie negativă a pieţei la anunţul de luni potrivit căruia compania a finalizat contractul de vânzare încheiat cu Chimcomplex.

Ieri acţiunile companiei s-au depreciat cu 14,8% pe un rulaj de tranzacţionare de aproape 42.000 de lei, iar azi la ora redactării aceste ştiri valorea tranzacţiilor pe acest emitent este de 4.600 de lei. Practic în doar două zile compania a pierdut aproape 30% din valoarea de piaţă la circa 88 milioane de lei capitalizare.

Declinul este surprinzător în contextul în care investitorii cunoşteau preţul şi detaliile tranzacţiei prin care Chimcomplex Borzeşti, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, cumpăra o mare parte din activele Oltchim.

Chimcomplex Borzeşti şi Oltchim au finalizat tranzacţia prin care combinatul din Borzeşti a cumpărat cinci pachete Oltchim din cele nouă oferite în procesul de licitaţie, pentru 127 de milioane de euro exclusiv TVA. Finanţarea oferită Chimcomplex Borzeşti a fost asigurată de Credit Suisse şi VTB Europe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO