Burse - Fonduri mutuale

OMV Petrom îşi propune să investească un miliard de euro anual până în 2021

OMV Petrom îşi propune să investească un miliard de...

Autor: Dan Grigore Ivan

27.04.2017, 00:08 698

Noua strategie a OMV Petrom (SNP), cel mai valoros emitent local listat pe piaţa de la Bucureşti, are în vedere trei piloni, respectiv îmbunătăţirea competivităţii portofoliului existent, dezvoltarea opţiunilor de creştere şi expansiunea regională.

Compania petrolieră pune accentul pe descoperirea şi exploatarea de noi rezerve, iar Neptun Deep, proiect desfăşurat în parteneriat cu ExxonMobil, este considerată în acest moment cea mai promiţătoare oportunitate offshore. Până în prezent au fost canalizate peste 1,5 miliarde dolari către Neptun Deep, jumătate fiind contribuţia OMV Petrom (SNP), iar pe viitor compania petrolieră urmăreşte să decidă dacă proiectul Neptun Deep îşi dovedeşte viabilitatea comercială.

Mariana Gheorghe, CEO-ul OMV Petrom (SNP), anunţă investiţii de 1 miliarde euro anual în următorii cinci ani. „Ne-am stabilit ţinte clare pentru a măsura succesul strategiei noastre: o rată de înlocuire a rezervelor de 100% până în 2012, investiţii anuale medii de 1 mld. euro între 2017 şi 2021, un flux de trezorerie extins, după distribuirea de dividend, pozitiv pentru majoritatea perioadei, şi ROACE CCA excluzând elementele speciale mai mare de 10% până în 2021“, se arată în mesajul către acţionari al CEO-ului companiei.

OMV Petrom (SNP) consideră că cel mai mare beneficiu al ofertei publice derulate de Fondul Pro­prietatea (FP) în toamna anului trecut a reprezentat creşterea free-float-ului, de la 9,4% la 15,8%, ceea ce a antrenat o lichiditate superioară şi a pus com­pania pe radarul mai multor investitori internaţionali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO