Burse - Fonduri mutuale

OMV Petrom şi BRD dau joi startul raportărilor semestriale pentru companiile din prima ligă bursieră. Pe 9 august urmează MedLife

OMV Petrom şi BRD dau joi startul raportărilor...

Autor: Liviu Popescu

01.08.2018, 00:00 392

OMV Petrom şi BRD vor raporta pe 2 august rezultatele financiare aferente primului semestru din 2018 şi vor da astfel startul sezonului de raportări pentru cei 13 emitenţi din structura indicelui BET.

MedLife este următoarea companie care va prezenta investitorilor rezultatele pe primele şase luni, respectiv 9 august. Banca Transilvania, cea mai tranzacţionată acţiune de la Bucureşti, Conpet Ploieşti şi operatorul pieţei de capital Bursa de Valori Bucureşti (BVB) vor raporta rezultatele semestriale pe 10 august 2018.

BRD a încheiat săptămâna trecută a treia cea mai bună perioadă din 2013 încoace cu un plus săptămânal de aproape 9%, cel mai probabil ca urmare a aşteptărilor investitorilor cu privire la rezultatele financiare.

Spre comparaţie, indicele principal BET s-a apreciat în perioada 22-27 iulie 2018 cu 1,8%, în timp ce acţiunile Băncii Transilvania au urcat cu 1,4%. Surprinzător, a doua cea mai bună evoluţie săptămânală din ultimii cinci ani pentru BRD a fost tot una din 2018, respectiv cea din martie, când preţul acţiunilor a urcat cu 10% pe fondul propunerii de dividende către acţionari, respectiv 83% din profitul net realizat în anul 2017. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO