Burse - Fonduri mutuale

OMV: Preţul scăzut la petrol a avut un impact negativ puternic pe producţie în T1, dar marjele de rafinare sunt semnificativ mai bune

Petrom aduce peste 60% din tot petrolul şi gazul pe care le produce OMV

Petrom aduce peste 60% din tot petrolul şi gazul pe care le produce OMV

Autor: Roxana Petrescu

24.04.2015, 00:08 647

Producţia de petrol şi gaze a OMV Petrom (SNP), cel mai mare producător local de hidrocarburi, a crescut cu 1% în primul trimestru faţă de perioada similară a anului trecut, dar şi faţă de ultimele trei luni din 2014, chiar dacă la nivel de grup, OMV, acţionarul majoritar al companiei româneşti, a înregistrat o scădere de 2,5%.

Atât Petrom, cât şi OMV îşi vor anunţa rezultatele pentru primul trimestru din 2015 pe 18 mai. Ieri, titlurile Petrom (SNP) erau în creştere, de 1,31%, revenirea pe plus a titlurilor companiei fiind susţinută de o uşoară redresare a preţului barilului de petrol, după cum spun analiştii din piaţă. Petrom aduce peste 60% din tot petrolul şi gazul pe care le produce OMV.

În primele trei luni ale anului, preţul mediu al barilului de petrol a fost de circa 53 de dolari, de două ori mai mic faţă de perioada similară a anului trecut, după cum arată datele publicate ieri de OMV. Ceea ce este de remarcat este faptul că în ciuda prăbuşirii preţului petrolului, preţul gazului a consemnat o reducere de 10% în primul trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO